Inovaţii în bucătărie – cum să alegi cea mai bună plită incorporabilă, vitroceramică

Plite incorporabile Sensodays

A trecut vremea în care electrocasnicele fie nu funcţionau la capacitate maximă, fie nu aveau niciodată opţiunile la care visai. De acum, cea mai dificilă parte a gătitului va fi lista de cumpărături, şi asta pentru că pe Sensodays.ro ai la dispoziţie o gamă largă de plite care mai de care mai spectaculoase în bucătărie.

Dacă încă nu ai un asemenea ajutor de nădejde, iată mai jos câteva dintre cele mai importante avantaje ale acestor plite incorporabile, cu suprafaţă vitroceramică, dar şi câteva tips&tricks de ţinut minte ori de câte ori vrei să îţi cumperi un asemenea device.

Mai rapide şi mai eficiente!

Plitele incorporabile, electrice funcţionează mult mai rapid decât cele convenţionale, ceea ce înseamnă că orice vei prepara cu ajutorul lor va fi gata mult mai repede. Timp mai scurt de aşteptare şi consum redus de energie sunt două avantaje demne de luat în seamă!

Pe gaz sau pe “modul electric”

Plitele cu suprafaţă de sticlă-cristal păstrează încă opţiunea “pe gaz”, preferată de mulţi consumatori. Iată aici un model de la Bosch care se pretează acestei opţiuni.

Totodată, dacă preferi varianta ceva mai modernă, “plita electrică”, uite un model care te-ar putea convinge, de la Teka, care are acum reducere şi garanţie 3 ani.

Design modern, sigure şi uşor de întreţinut

Factorul estetic, siguranţa şi cât de uşor poţi întreţine acest tip de plită sunt, din nou, coordonate importante, toate bifate cu brio de plitele incoporabile, cu suprafaţă vitroceramică.

Nu mai trebuie să îţi faci griji că produsul ales de tine nu se va integra în decorul casei tale pentru că această gamă de produse este cu adevărat ofertantă.

Plite mixte pentru o eficienţă mai vastă

Plitele mixte s-au inventat atât pentru nehotărâţi, dar mai ales pentru cei care tot vor să experimenteze. Ei bine, da, există de acum o plită electrică, dar şi pe gaz! În plus, ele vin şi cu alte opţiuni interesante. Dacă nu crezi, vezi aici modelul Franke Crystal care cu siguranţă te va convinge.

Franke Mixta

Câte o opţiune pentru fiecare modalitate de preparare a mâncării

Fierberea, prăjirea, gătirea, rumenirea alimentelor va fi de acum o joacă pentru tine. Tot ce trebuie să ştii este ce opţiune să selectezi din meniu şi masa e ca şi servită, plita face aproape totul pentru tine şi asta pentru că facilităţile sunt printre cele mai surprinzătoare.

Optiuni modalitate preparare

Dacă te-am convins în privinţa eficienţei şi utilităţii acestui tip de plite, următorul pas este să ştii la ce să fii atent atunci când îţi alegi un astfel de aparat electrocasnic.

1) Spaţiul disponibil

Înainte de “a pleca la cumpărături”, asigură-te că ştii dimensiunile spaţiului în care vei amplasa plita. Apoi, ai grijă ca acestea să corespundă cu dimensiunile plitei preferate. Nu de alta, dar nu vrei ca mai apoi să ai ceva surprize neplăcute.

2) Tipul plitei

Hotărăşte-te în privinţa felului plitei pe care ţi-o doreşti în bucătăria ta. Mergi pe varianta clasică, cu gaz sau poate îţi doreşti una electrică? Optezi pentru o plită cu inducţie şi/sau vitroceramică? Vezi care îţi sunt opţiunile şi fă alegerea cea mai bună!

3) Tehnologiile disponibile

Fiecare  plită vine cu “tehnologia ei”. Unele au aprinderea incorporată în buton, altele au un sistem de protecţie la oprirea gazului sau a curentului, la altele poţi selecta puterea zonei sau durata de funcționare. E important să înţelegi tehnologia fiecăreia şi de-abia apoi să îţi achiziţionezi plita preferată.

După cum vezi, achiziţionarea unei plite noi necesită un mic research înainte. Acum, că ai trecut în revistă câteva dintre aspectele importante ale acestui tip de produs, intră pe Sensodays.ro, vezi produsele de acolo şi dă “start shopping”!