Design de Halloween – 5 trucuri care funcţionează întotdeauna

 

halloween-kartell-banner

Design de Halloween – 5 trucuri care funcţionează întotdeauna

Petreceri tematice, filme, activităţi specifice, dar şi decoraţiuni interioare de sezon – toate pot fi asociate cu sărbătoarea Halloween-ului. In plus, de ce nu ai putea sa fii o gazda perfecta, chiar si in costum de “vrajitoare”?

Marile branduri ale lumii în materie de Home Décor, prin colecţiile şi produsele design, sunt atat de versatile incat se potrivesc chiar si acestor zile speciale. Kartell este unul dintre aceste exemple. Fondată în 1949 de Giulio Castelli şi condusă astăzi de Claudio Luti, Kartell simbolizează designul Made in Italy, având în portofoliu produse şi accesorii de mobilier, produse de iluminat şi accesorii pentru casă – toate simboluri ale designului contemporan.

Dacă te pregăteşti şi tu pentru Halloween, fii cu un pas înaintea tuturor şi vezi mai jos cum să realizezi un spectaculos şi original design de sărbătoare care să-ţi transforme cu totul casa în această perioadă.

halloween_animation_bats1). Mizează pe culori specifice!

Roşu, portocaliu, alb şi negru – cam asta ar fi paleta de culori şi non culori, aşa că jonglează cu ele astfel încât impactul vizual să fie pe măsură. De exemplu, poţi opta pentru o veioză roşie ca sângele, o fata de masa portocalie şi obiecte de mobilier închise la culoare.

 

2). Alege obiecte de mobilier cu forme cât mai ciudate!

Pe lângă câţiva dovleci pentru decor, pentru a-ţi transforma casa în prag de Halloween va trebui să mizezi tot pe obiectele de mobilier altminteri obişnuite. Poţi face asta alegând acele produse cu forme cât mai originale si versatile. Obiectele de mobilier originale, indiferent daca sunt scaune, lustre, veioze sau glastre normale, pot fi integrate cu pricepere si imaginative intr-un décor de Halloween.

 

halloween_animation_pumpkin3). Joacă-te cu alternanţa lumină-umbră!

Lumina, de diferite intensităţi şi culori, are o importanţă deosebită în acest context. Ţine minte asta atunci când lucrezi la un design de Halloween. Foloseşte becuri/veioze reglabile ca intensitate, cu un model interesant care să lase lumina să iasă după un tipar neobişnuit şi joacă-te cu cele câteva culori permise şi în ceea ce priveşte lumina – orice ţi-ar trece prin cap în acest sens este binevenit!

 

4). Achiziţionează-ţi produse design, versatile, care pot fi adaptate cu usurinta celor mai interesante momente!

De exemplu, Kartell are câteva produse ce se pliază perfect pe acest tipar: scaunul Louis Ghost va face senzaţie în această seară specială sau la orice petrecere ceva mai spooky pe care o vei organiza.

louis ghostLa fel de bine ai putea opta pentru scaunul Kartell Victoria Ghost, design Philippe Starck, negru lucios, un produs pe care îl poţi găsi şi pe site-ul Sensodays.ro. Realizat din policarbonat transparent şi colorat, Victoria Ghost este un scaun cu personalitate ce se va potrivi acum, dar şi în alte contexte în designul casei tale.

 

5). Plasează accesorii inedite, în locuri strategice!

Decorul este şi el important, aşa că identifică 3-4 elemente asociate Halloween-ului şi plasează-le în casă, în locuri strategice.

Colectia Missoni este generoasa in aceste privinte. Cu una sau mai multe perne Missoni Oroscopo poti obtine efecte surprinzatoare.

Sau poate cu cateva seturi de textile de masa in culori suggestive, asa cum propune SensoDays din colectia Sander.

Dovleacul, pălăria, mătura de vrăjitoare, plasa de păianjen, liliecii, pisicile negre – toate pot fi accesorii pe care să le foloseşti acum ca obiecte de decoraţiuni interioare.