De ce este bine sa investesti in lenjerie de pat scumpa?

FANTASY-Bedroom-Medina-Jour-White-02

Buna tuturor,

Asa cum o parte din voi stiti deja, in aceasta primavara am introdus o noua categorie mult asteptata pe site-ul nostru SensoDays.ro, respectiv Lenjeriile de pat. Astfel ne-am imbogatit portofoliul cu brand-uri precum Descamps, Tommy Hilfiger si Behrens.

De ce si cum am ajuns aici?

aa77c31d789fcbf8b65ebe5b56951341 In primul rand pentru ca site-ul nostru oferea deja solutii pentru Baie, Bucatarie, Servirea mesei si Decoratiuni, dar nu acoperisem inca si partea de Dormitor. Este bine cunoscut faptul ca orice om isi petrece o treime din viata in pat. Si pentru ca ne dorim sa iti imbunatatim in mod constant stilul de viata si sa iti aducem solutii premium, era important pentru noi sa acoperim si acest segment.

In  mintea noastra a tuturor s-a intiparit deja ideea ca pentru un somn linistit trebuie sa ai un pat de calitate si o saltea ireprosabila. Chiar daca aceste elemente au o importanta incontestabila in calitatea somnului, lenjeria de pat nu trebuie nici ea neglijata. Prea multe lenjerii de pat de lux par ca nu isi justifica pretul, dar ai fi uimit sa afli felul in care o lenjerie de calitate superioara iti poate afecta (in mod pozitiv) somnul si starea de a doua zi. Fata de o lenjerie clasica, semi-aspra, dintr-un bumbac netratat corespunzator si din care mai si iese culoarea dupa fiecare spalare, lenjeriile de pat premium sunt mult mai moi (si vestea buna este ca devin din ce in ce mai fine si matasoase pe masura ce le speli), mult mai durabile in timp, iti dau senzatia permanenta de prospetime, iti lasa pielea sa respire mai bine, ca sa nu mai vorbim ca unele sunt chiar antialergene. Iar daca privesti lucrurile din aceasta perspectiva, cu siguranta intelegi de ce merita sa investesti intr-o lenjerie mai scumpa.

2a1d508     Calitatea somnului te poate afecta atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. 7-8 ore calitative de somn in fiecare noapte iti pot da energie pentru intreaga zi si o stare de bine, iar pe langa asta si sistemul tau imunitar are de beneficiat devenind mai puternic si mai rezistent in fata situatiilor stresante sau a bacteriilor din aer si a schimbarilor meteorologice.

 Bumbacul Egiptean

G_152049506_50_20110802         Acesta este cel mai calitativ bumbac existent pe piata si este cel mai cautat atunci cand iti doresti cea mai buna lenjerie de pat.

Asa cum sugereaza si numele, este originar din Egipt, unde clima uscata si calda ofera conditii perfecte pentru culturile de bumbac. Spre deosebire de alte culturi de bumbac, aceasta are fibrele mult mai lungi si mai subtiri, fiind mai usor de tors. Cu toate ca sunt mai subtiri, aceste fibre sunt mult mai rezistente ceea ce conduce in mod implicit la o calitate exceptionala a produsului finit. De asemenea, fiind mai subtiri decat alte fibre de bumbac, sunt folosite in cantitate mai mare, iar de aici rezulta o tesatura fina, respiranta, mai densa si mai rezistenta. Cu cat numarul de fire pe cm² este mai mare, cu atat lenjeria de pat este mai calitativa, mai durabila, dar si mai scumpa. Daca esti in cautarea unui produs premium, iti recomandam sa alegi lenjeriile de pat cu mai mult de 80 fire/cm², dar nu mai mult de 250 fire/cm². Cele care depasec aceasta valoare, in general sunt „umflate” pentru a parea mai moi, dar calitatea lasa de dorit (dupa cateva spalari vei avea surpriza ca materialul s-a subtiat si cele 400 de fire promise s-au injumatatitit).

Bumbacul egiptean este renumit pentru finetea sa si pentru faptul ca devine din ce in ce mai moale odata cu imbatranirea/spalarea, ceea ce il face si mai luxuriant. Majoritatea tesaturilor din bumbac egiptean sunt rezistente la spalarea si uscarea in masina automata.

Gingerlily-Gingerlily-Ivory-2 Bumbacul Satinat

Este al doilea cel mai calitativ bumbac pentru lenjeriile de pat, fiind obtinut prin prelucrarea bumbacului percale. Nu se scamoseaza, are o textura lucioasa si este recomandat pentru persoanele cu piele sensibila.

Spre deosebire de bumbacul obisnuit care se intretine foarte usor, bumbacul satinat are nevoie atentie mai mare. De preferat este sa nu il speli la temperaturi mai mari de 60 de grade (temperatura ideala este de 40 de grade) si sa nu il calci la o temperatura mai mare de 130 de grade.  Acestea pot afecta tesatura si culorile mai devreme decat te astepti, chiar daca fata devine mai lucioasa. De asemenea, nu folosii mult detergent la spalare si in niciun caz inalbitori. Altfel finetea va disparea si farmecul odata cu ea.

G_5060169438125_50_20141121                Matasea

Lenjeriile de pat din matase sunt recomandata spatiilor elegante, tesatura fiind lucioasa si se asorteaza cu zonele glamour, boeme si luxoase. Singura problema este ca aluneca foarte usor de pe saltea daca nu sunt fixate corespunzator. Alegerea se dovedeste excelenta celor care sufera de alergii, fibrele fiind hipoalergenice. Aceste lenjerii sunt perfecte pentru persoanele cu pielea uscata sau sensibila, structura materialului impiedicand adunarea prafului in tesatura.Gingerlily-Gingerlily-Ivory-2

Matasea a fost descoperita pentru prima data in China, in urma cu 5000 de ani. Cea mai fina si cea mai scumpa matase provine da la specia de viermi Bombyx Mori.

Lenjeriile de pat din matase pot fi utilizate pe tot parcursul anului, avand proprietati respirante si avantajul ca tin de cald in noptile reci de iarna si sunt racoroase in noptile sufocante de vara.

De asemenea, aceste lenjerii au si efecte magnifice pentru frumusetea ta. Amino-acizii prezenti in fibra de matase pot face minuni pentru par si piele. Ajuta la relaxarea sistemului nervos si poate face ridurile sa para mai fine prin contributia pe care o aduce in regenerarea celulelor. Calitatiile sale absorbante ajuta la retinerea sebumului capilar, astfel parul tau va fi uscat dar matasos dimineata. Cele mai multe lenjerii de pat din matase pot fi spalate la masina automata, dar nu uscate. Asemeni lenjeriilor din Bumbac Egiptean, durata de viata poate ajunge si la cativa ani atata timp cat sunt ingrijite corespunzator.

Chiar daca aceste lenjerii de pat par scumpe la suprafata, investitia in bumbacul premium si matase poate transforma mediul si calitatea somnului intr-o clipa. Scoate ce este mai bun din somnul de pe timpul noptii si fii pregatit pentru orice iti aduce in cale o noua zi… de restul se ocupa Descamps!