Bucătării rustice: idei de amenajare și sfaturi utile pentru o bucătărie rustică

Bucătării rustice: idei de amenajare și sfaturi utile pentru o bucătărie rustică

Dacă preferi atmosfera calmă oferită de o paletă de culori neutre, căldura lemnului și simplitatea mobilierului în stil Shaker, cu panouri încastrate, neornamentate, înseamnă că ești un admirator al primitoarelor bucătării rustice.

Vrei să recreezi în propriul tău cămin un spațiu ospitalier care-ți trezește nostalgia bucătăriilor din vremuri mai liniștite? Poți face foarte ușor acest lucru, ba chiar îi poți da o notă modernă, sporindu-i eficiența, prin adăugarea câtorva elemente deosebit de practice al căror aspect se va integra perfect în decorul unei bucătării de un farmec aparte.

Vom începe prin a-ți dezvălui câteva principii cheie ale realizării unui decor rustic.

O bucătărie rustică poate conține:

  • Finisaje în culori neutre sau cât mai discrete: tavanul alb, pereții acoperiți cu lambriuri sau cu vopsea alb-crem, alb-fildeș, ivoriu ori sage – o nuanță calmă, deschisă, de gri-verde.
  • Finisaje din elemente naturale sau care imită elementele naturale: tapet cu imprimeu care imită cărămida, parchet din lemn tratat special pentru un nivel ridicat de umiditate, grinzi de lemn aparente pe tavan.
  • Dulapuri cu panouri din lemn, încastrate, fără surplus de ornamente, și dulapuri cu uși din sticlă.
  • Backsplash placat cu ceramică (peretele dintre blatul de lucru și dulapurile superioare), pentru o mai bună protecție împotriva stropirii. Sunt tipice pentru backsplash-ul din bucătăriile rustice atât plăcile decorative de faianță simple, albe sau într-o nuanță similară cu cea a pereților, cât și cele cu model floral sau geometric.
Bucătării rustice: idei de amenajare și sfaturi utile pentru o bucătărie rustică
  • Pete de culoare: chiar dacă, în ansamblu, decorul îmbină armonios nuanțele neutre și culoarea lemnului, poți însufleți o bucătărie rustică integrând un strop de galben luminos sau roșu stacojiu.
  • Elemente arămii: baterii de bucătărie pentru chiuvetă, corpuri de iluminat, vase de bucătărie de culoarea cuprului.
Bucătării rustice: idei de amenajare și sfaturi utile pentru o bucătărie rustică

Stilul rustic al unei bucătării nu se traduce printr-un decor spartan și nici prin absența tehnologiei. Scopul principal al acestui spațiu este să-și îndeplinească rolul dintr-o locuință cu cea mai mare ușurință. Așa se explică formele simple și accentul pus pe confort.

Totuși, când alegi chiuveta și aparatele electrocasnice, te poți orienta către modelele al căror design amintește de formele tradiționale.

Cum integrezi chiuveta și electrocasnicele în decorul unei bucătării rustice

Chiuveta din Fragranite Franke cu ioni de argint pentru o protecție îndelungată

O chiuvetă din granit incastrabilă, în nuanțe de bej sau cupru, te ajută să păstrezi aspectul unitar în stil rustic al bucătăriei tale. Pe lângă designul atractiv, acest tip de chiuvete Franke din material compozit oferă o serie de avantaje datorită tehnologiilor inovatoare integrate.

  • Rezistență ridicată și durabilitate – Materialul Fragranite este realizat din 80% nisip de cuarț și 20% rășină acrilică foarte dură.
  • Igienă impecabilă – Materialul tratat cu ioni de argint reduce multiplicarea bacteriilor cu până la 99%.
  • Întreținere facilă – Suprafața chiuvetei se șterge, pur și simplu, cu o perie de nailon și cu un detergent non-abraziv.

Setul de incorporabile Franke Ramato: cuptor, plită și hotă în stil rustic

Bucătării rustice: idei de amenajare și sfaturi utile pentru o bucătărie rustică

E un fapt cunoscut că, atunci când alegi electrocasnice incorporabile, economisești spațiu. Și pentru că într-o bucătărie rustică masa încăpătoare este elementul esențial în jurul căruia se strânge toată familia, ai nevoie de cât mai mult spațiu disponibil.

De la producătorul Franke vin seturile de electrocasnice încorporabile bej, arămii sau albe, cu ramă de lemn, al căror design completează perfect decorul unei bucătării rustice moderne. Piesele sunt independente, așa că nu este obligatoriu să montezi cuptorul electric sub plită, ci acolo unde se potrivește cel mai bine. Cuptorul are nu mai puțin de 9 funcții de gătire, hota decorativă elimină eficient mirosurile din timpul gătirii, iar plita are alimentare pe gaz, pentru un plus de autenticitate.

Bucătării rustice: idei de amenajare și sfaturi utile pentru o bucătărie rustică

Nu uita de lumină! Într-o bucătărie rustică tipică lumina naturală contribuie la crearea atmosferei primitoare, iar corpurile de iluminat din metal antichizat, cu forme care amintesc de felinare, sau suspensiile extrem de simple, cu becuri decorative Edison și finisaje din cupru, se vor integra armonios în decor.

Dacă întâmpini dificultăți în proiectul tău de amenajare a unei bucătării rustice, specialiștii noștri îți stau la dispoziție cu multe alte sfaturi utile.

Programează-te acum la numărul 021.407.34.34 pentru o ședință de consultanță gratuită într-unul din cele două showroom-uri SensoDays din București.