Amenajarea holului: Cum obții un spațiu șic și practic la intrarea în casă

Amenajarea holului: Cum obții un spațiu șic și practic la intrarea în casă

Amenajarea holului trebuie să se axeze pe două direcții principale: funcționalitate (pentru că această încăpere facilitează accesul în locuință) și personalitate (pentru că aici au oaspeții primul contact cu căminul tău).

Holul este un spațiu intermediar între exterior și interior, în care petreci mai puțin timp decât în alte încăperi ale locuinței tale. Probabil că din acest motiv ți se pare mai dificil să-l decorezi.

Într-adevăr, dacă ne uităm la holurile tipice apartamentelor noastre, o să observăm deseori configurații prea puțin prietenoase: suprafețe prea mici sau suprafețe lungi și înguste. Pentru a remedia eventualele neajunsuri ale arhitecturii holului, te poți inspira din sfaturile decoratorilor profesioniști.

Sfaturi de amenajare a holului de la designerii de interior

  • Vopsește pereții în nuanțe luminoase și nu te feri de finisajele texturate, care adaugă dimensiune spațiului. Totuși, dacă holul tău are un tavan scund, montează lambriuri sau casete decorative doar în partea de jos a pereților.
  • Deseori, holurile sunt lipsite de lumină naturală, așa că trebuie să asiguri un iluminat optim folosind fie lămpi suspendate, fie aplice de perete. Într-un hol lung și îngust, aplicele trebuie montate cât mai aproape de tavan, pentru a nu obstrucționa culoarul de trecere.
  • Include în decor suficient spațiu de depozitare. În hol ar trebui să existe cel puțin un cuier și un pantofar, dar probabil că vei avea nevoie și de câteva rafturi pentru diverse obiecte pe care le folosești mai des. În locul etajerelor din lemn, care îngreunează atmosfera, poți opta pentru o comodă modulară, transparentă, din rășină de plastic acrilic.

Comoda Kartell Sound-Rack se potrivește și într-un hol mic

Amenajarea holului: Cum obții un spațiu șic și practic la intrarea în casă

Comoda Kartell Sound-Rack, al cărei design modular extrem de practic a fost conceput de artiștii Ludovica și Roberto Palomba, poate lua diverse forme, în funcție de suprafața disponibilă și de nevoile tale. Transparența păstrează decorul holului aerisit, iar nuanțele variate sunt compatibile cu diverse scheme cromatice.

Creează în hol o zonă de socializare

Unele vizite sunt atât de plăcute, încât discuțiile pot continua minute în șir în hol, când îți petreci oaspeții. Chiar dacă spațiul este mic, ai la dispoziție câteva opțiuni practice care vor da holului o notă șic.

Scaunul cu design revoluționar de la Kartell

Amenajarea holului: Cum obții un spațiu șic și practic la intrarea în casă

Fă cunoștință cu Scaunul Clap! Acest scaun de dimensiuni medii, îmbrăcat într-un material textil ignifugat cu pattern-uri colorate ce aduc aminte de anii 70, este perfect pentru a da o notă de culoare holului.

Structura din tehnopolimer termoplastic colorat in masa îi dau o suplețe aparte și îl recomandă ca fiind rezistent dar și ușor de manevrat. Liniile elegante ale acestui scaun Kartell atrag privirea chiar de la intrarea în casă și se dovedesc a fi de-a dreptul irezistibile pentru musafirii care vor dori să-și amâne plecarea.

TipTop, măsuța de cafea care nu are nevoie de nicio decorațiune

Amenajarea holului: Cum obții un spațiu șic și practic la intrarea în casă

În ton cu scaunul Clap, măsuța Tip Top a fost creată de Phillipe Starck și Eugeni Quitllet pentru a da viață oricărui spațiu în care este amplasată. Motivele grafice de la designerul La Double J amintesc de o grădină de vară în care vrei să îți relaxezi simțurile.

Combinând eleganța cu ironia postmodernă, designerii italieni de la Kartell știu să creeze piese de mobilier care dau personalitate casei tale.

Sperăm că-ți vei găsi inspirația în sugestiile de mai sus și îți stăm la dispoziție cu mai multe sfaturi utile pentru amenajarea holului de la intrarea în casa ta.

Programează o întâlnire la 021.407.34.34, iar specialiștii noștri te vor aștepta într-unul dintre showroom-urile SensoDays din București.