Sfaturi pentru a avea un par sanatos si frumos- Ingrijirea

Salut ! Sunteti gata pentru cateva sfaturi?

cosanzene-dec

Acesta este un subiect pe care exista deja extrem de multe scrieri. Cu toate acestea aflu cate ceva nou din fiecare articol citit si tot nu mi se pare suficient pentru ca parul meu sa arate asa cum imi doresc. Ca sa intelegeti, in furtunile adolescentei am inceput sa imi fac suvite blonde si roscate. La un an si ceva dupa, au inceput suvitele cu albastru de metil… evident ca numai albastre nu ieseau :)) cand nimeream suvintele vechi blonde se transformau intr-un minunat verde :))) Apoi am inceput sa ma vopsesc. In decurs de 3 ani jumate am trecut de la roscat (faza care m-a tinut vreo 2ani) la brunet, la mov (care trebuia sa fie negru cu reflexe… dar cine mai tine cont?), la negru tuci, blond pui, blond cenusiu, saten verzuliu (nu incercat niciodata sa amestecati tubul de saten deschis cu cenusiu), si alte culori derivate din caramel. Evident ca daca nu imi placea rezultatul ma vopseam iarasi dupa 2-3 zile. Si uite asa am reusit sa imi injumatatesc podoaba capilara si sa raman cu un par lins ce nu are volum decat daca stau cu capul in jos. Tin sa mentionez ca sunt aproape 3 ani de cand nu am mai pus vopsea in parul meu si sunt mandra de asta :D.decolorare-cosanzene

Dar din pacate parul inca sufera abuzurile la care l-am supus, asa ca sunt cu ochii pe toate articolele si toate trucurile pentru a-l face mai sanatos si mai frumos. Si m-am gandit sa le impartasesc cu voi, poate extrageti ceva folositor ce nu stiati deja.

images

1. Nu te spala pe cap mai des de 2-3 ori pe saptamana. Da, exista sampoane pentru spalat zilnic, dar asta inseamna ca uleiurile naturale ale scalpului nu mai au timp sa isi faca treaba. Este foarte posibil ca pielea sa ti se usuce si sa faci matreata. Foloseste produse de calitate, nu te zgarci… se simte diferenta! Un mic truc pe care eu il folosesc atunci cand parul mi se ingrasa dupa 2 zile de la spalat: foloseste putina pudra de talc la radacina. Nu pune multa pentru a nu da un aspect grizonat. Dupa aplicare, da putin cu peria sau cu degetele prin par si esti gata- ai mai castigat o zi pana la urmatoarea samponare 🙂

2. Apa fierbinte iti lasa parul „lesinat”, fara volum. Atunci cand te speli pe cap incearca sa folosesti apa calda, nu fierbinte (oricat de frig este afara), iar la final (daca suporti) sa dai putin parcu dusul cu apa rece. Il va face mai stralucitor si vei capata mai ceva mai mult volum.

3. Nu uita de balsam!!! Rolul acestuia este sa iti dea stralucire, sa iti hraneasca parul si sa ii dea un aspect sanatos. Evita sa il folosesti la radacini pentru ca rististi sa ramai fara volum (parul se inmoaie si nu mai are putere sa sustina volumul mult visat). Evental poti folosii pe radacini un balsam pentru volum, iar de la jumatatea parului spre varfuri un alt balsam de hranire.

4. Un alt produs important este masca de par. Aceasta se aplica inainte de spalare, cu cat o tii mai mult, cu atat mai bine. Daca ai posibilitatea sa te speli pe cap dimineata, iti poti aplica masca de seara pentru a actiona intreaga noapte.

lead_300x200    5. Nu il pieptana cand e ud! Este mult mai casant si risti sa ramai cu o cantitate de par considerabila in perie. Pentru pieptanare (dupa uscare) este bine sa folosesti perii din lemn sau din par natural. Evita-le pe cele din plastic… iti vor electriza parul.

6. Pentru un „tratament” complet, poti sa folosesti si un produse de tipul leave-in. Acestea iti hranesc parul pe timp indelungat, pana la urmatoarea spalare si lasa si un miros placut 😀

1425047987.par unghii primavara

Acestea sunt doar cateva (dar esentiale) din Tips-urile de ingrijire pentru un par frumos, sanatos si stralucitor.

Tu ce ritual de ingrijire ai?