Ghidul tau de Make-up

Hello there beautiful girls!

alege blush

Da, sa fim sincere! Toate ne machiem. Chiar ieri citeam un articol despre cum sa arati minunat fara machiaj, dar ghici ce: tot era nevoie de rimmel incolor, creion de sprancene, pudra pentru zona T si gloss discret. Tot la machiaj se incadreaza si aceste mici trucuri, doar ca este unul mai natural.
Asa ca hai sa nu ne mai ascundem dupa deget si sa recunoastem ca oricat de bine aratam, tot folosim produse de acest gen. Putem spune ca este o dependenta, o placere nevinovata :))
Eu personal, multa vreme am folosit machiajul in loc de cafea. Ma ajuta sa ma trezesc dimineata. Dar hai sa nu te plictisesc cu povestea mea si sa trecem la subiect…ca doar de aceea esti aici!

In primul rand si cel mai important, TREBUIE SA SCAPI DE PRODUSELE VECHI! Asa ca da fuguta in produsele folosite si verifica termenele de valabilitate. Indiferent ca este vorba de produse de curatare, hidratare sau machiaj, daca au depasit termenul de valabilitate iti pot face (si sa fi sigura ca asa va fi) mai mult rau decat bine. Din experienta personala: am avut o crema de fata cu nuca de cocos- mirosea delicios, imi venea sa o mananc. A fost un cadou, nu am gasit de unde pot sa o cumpar. Atat de mult mi-a placut incat nu o foloseam prea des ca sa nu o termin repede :)). Daaar am descoperit ca avea termin de valabilitate de 3luni de la data deschiderii abea dupa ce m-am umplut de cosuri pe frunte :(. Da, termenul este destul de micut pentru o crema, dar era cu ingrediente naturale and stuff, iar eu o foloseam deja de 4-5 luni.

Un alt aspect important este sa iti mentii ustensilele curate! Acestea pot acumula praf, iar in combinatie cu produsele cosmetice si cu fata ta nu iti vor face bine sanatatii tenului. Exista o groaza de solutii de curatare si dezinfectare, asa ca nu ai nicio scuza.

Cum alegi Fondul de ten?

alege ruj3     Fondul te ten este unul dintre cele mai folosite produse pentru  machiaj (alaturi de rimmel). Te ajuta sa astupi aspectul neplacut al tenului (toate avem imresia ca avem ceva neplacut pe fata, chiar daca nu avem mereu dreptate. It’a a fact: Vrem sa fim perfecte!)- roseata, pete, cosuri, pistrui, etc. Dar trebuie ales cu cap, altfel va da un aspect nenatural, ca si cum am fi date cu glet. Este important ca nuanta aleasa sa fie compatibila cu culoarea pielii tale. Daca vrei sa dai un aspect usor bronzat tenului si iti alegi o nuanta mai inchisa (Atentie!: un ton mai inchisa, nu mai mult) trebuie neaprat sa te dai si pe gat si decolteu. Altfel vei avea o linie inestetica care se aopreste sub barbie, un ten de culoare aurie si gatul si pieptul albe… Crede-ma ca nu vrei sa se intample asta, mai ales daca visezi la un aspect impecabil.  Ca sa te asiguri ca ti se potriveste culoarea, este bine sa testezi produsul pe incheietura interioara a mainii sau pe gat (la intersectia gatului cu maxilaul si lobul urechii).

Daca ai un ten uleios este bine sa iti achizitionezi un fond de ten mat, pentru a regla secretia de sebum si, de ce nu, poate chiar si putina pudra. In cazul unui ten uscat, trebuie sa mergi pe formulele mai cremoase/uleioase pentru hidratare si poti suplimenta cu putina pudra pentru a nu da un aspect lucios tenului.

Blush-ul –>pentru conturare

Blush-ul vine in diverse formule: poate fi sub forma de pudra, solid (ca un fel de ruj, dar pentru obraji) sau lichid. Eu personal il folosesc pe cel pudra cand sunt pe fuga (mi se pare mai usor de aplicat si mai potrivit pentru look-ul de zi cu zi) sau pe cel lichid atunci cand vreau un aspect radiant (necesita putin mai multa indemanare la aplicare si alt tip de pensula fata de cel tip pudra).  Cat despre aplicare, exista mai multe tehnici. Daca vrei sa iti scoti in evidenta pometii si sa iti subtiezi obrajii, Blush-ul trebuie aplicat sub pometi (faci o fata draguta de peste- iti sugi obrajii si aplici acolo unde se creeaza santul, cu prelungire spre tample). Daca esti slabuta sau ai deja pometi accentuati si nu vrei sa ii pui si mai mult in evidenta, Blush-ul se aplica chiar pe pomete, deasupra santului format (da, trebuie sa te strambi putin in oglinda si sa faci aceeasi fata de peste, dar e fun).

Vrei ochi si mai conturati decat iti contureaza Rimmel-ul? Foloseste Tusul sau Dermatograful

tus, ruj, machiajTusul vine in 2 forme: lichid sau cremos. Tusul lichid este putin mai greu de utilizat, necesita indemanare (asta daca vrei o dunga dreapta, frumos realizata). Ca sa nu iti tremure mana, iti poti sprijini cotul pe o policioara in timpul aplicarii. Tusul cremos se aplica cu o pensula speciala (subtire, lata si taiata in diagonala).

Dermatograful este si mai usor de folosit si iti contureaza ochii lafel de bine, cu un look mai natural! Si unde mai pui ca este disponibil in mult mai multe nuante!! La ce te ajuta colorama diversificata? Poti folosi creionul atunci cand simti nevoia de culoare, dar totusi nu vrei sa iti incarci genele de fard).

Mascara- sau binecunoscutul Rimmel

alege mascaraIti spuneam mai devreme ca Fondul de ten este unul dintre cele mai folosite produse de machiaj. Ei bine, Rimmelul este si el tot acolo. Cine nu isi doreste o Mascara ca re sa confere volum, sa lungeasca si sa dea si aspect de curbare genelor si sa ramana intact daca versi o lacrima, intri in piscina sau cand te prinde ploaia (si poate face si mancare in locul nostru-Hahaha)? Iata cateva sfaturi:

– Pentru genele scurte si subtiri foloseste un produs cu propietati de alungire si volum, iar pensula sa fie subtire si cu peri rari.

– Genelor scurte, dar groase, li se potriveste Mascara pentru alungire, cu pensula cu peri grosi

– La genele lungi, dar subtiri sau rare, mai bine folosesti Mascara pentru volum, iar pensula sa fie spiralata si sa aiba perii rari.

– Genele lungi si groase nu necesita Mascara :p- Norocoaso! Daca vrei totusi sa folosesti, iti recomand Rimmelul incolor sau orice alt Rimmel cu propietati de curbare a genelor.

– In cazul ochilor lacrimosi este indicat sa folosesti un produs rezistent la apa, altfel risti sa faci niste pungi negre si inestetice sub ochi.

Zona ochilor este una extrem de sensibila, asa ca este bine sa nu te zgarcesti (ceea ce este oricum valabil pentru toate produsele cosmetice daca iti doresti o piele sanatoasa si tanara pentru mult timp) si sa achizitionezi produse de calitate chiar daca sunt putin mai scumpe. De asemenea, Mascara se schimba odata la 3-5 luni indiferent cat de mult ti-a placut. Nu folosi clestele pentru ondularea genelor dupa ce te-ai dat cu Rimmel- acesta se foloseste inainte, altfel risti sa iti strici genele. Daca ti s-a uscat rimmelul, nu te panica. Fierbe niste apa si scufunda recipientul timp de 2 minute in apa fierbinte si gata. Nu in ultimul rand, Rimelul se aplica dupa aplicarea celorlalte produse pentru ochi– este ultimul pe care il folosesti!

Asi putea sa vorbesc o vesnicie despre acest subiect, dar cred ca e cazul sa tragem niste concluzii:

  • Pentru un machiaj curat si corect trebuie sa ti cont de mai multe aspecte, cum ar fi: culoarea pielii, tipul tenului (seboreic sau uscat) si nevoile speciale ale tenului tau (alunite, acnee, etc.).
  • Trebuie (este musai) sa folosesti produse de inalta calitate, chiar daca scoti mai multi bani din buzunar. In felul acesta vei fi sigura ca nu vei aduce mai mult damage tenului tau. Este totusi cea mai expusa parte a corpului!
  • Atentie la forma fetei si a ochilor inainte de a-ti alege machiajul. Nu orice se potriveste oricui!